Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Дощовий або ручний душ? Який варіант вибрати?

Грудень 2021
Дощовий або ручний душ? Який варіант вибрати?Прийняття душу не слід розглядати тільки лише як просту гігієнічну процедуру. Струмінь води може розслабити і в той же час зарядити позитивною енергією. Тому варто приділити вибору душової кабіни трохи більше уваги.

Крім душового куточка і піддону, варто приділити особливу увагу підбору аксесуарів. Ви можете вибирати між ручним душем і верхнім великим дощовим душем. Який саме з цих двох варіантів вибрати?

Замість традиційних технологій все більше і більше ванних кімнат обладнується чимось інноваційним, що може бути не тільки практичним, але і дизайнерським рішенням. Йдеться, наприклад, про дискову насадку для верхнього дощового душу. Останнім часом він стає дуже популярним і замінює класичний ручний душ. У порівнянні з ручним душем, так званий тропічний душ, займає в приміщенні більше місця, тому він добре підходить для великих та просторих ванних кімнат. З іншого боку, якщо у вас обмежений простір, то в більшості випадків рекомендується використовувати ручний душ. Ручний душ з регулюванням по висоті - прекрасний вибір для сімей з маленькими дітьми, тому що міняючи його висоту, всій родині буде зручніше приймати водні процедури.

Зміст
  1. Тропічний душ і його види
  2. Класичний ручний душ
  3. Переваги та недоліки дощового душу
  4. Переваги та недоліки ручного душу
  5. Вартість ручного душу в порівнянні з вартістю дощового душу

Тропічний душ і його види

Тропічний душ відрізняється від ручного душу тільки зовнішнім виглядом. Поверхня його душового диску більше, а вода по ньому рівномірно розподілена, тому під час приймання душу ви відчуваєте, як ніби на ваше тіло падає зверху дощ. Такий душ надзвичайно зручний. Іноді тропічний душ входить в комплект пропонованого душового куточка, але частіше його доводиться докуповувати окремо. Його можна придбати в різних розмірах і формах, найбільш популярними є прямокутна або кругла форми.

Тропічний душ можна розділити на декілька видів, кожен з яких має інший спосіб установки. Найпростіший - настінний тропічний душ відкритого типу. Все, що вам необхідно зробити - це підключити його до душової панелі або змішувача на стіні. Другим видом тропічного душу є прихований настінний тип, де вся установка знаходиться під облицювальною плиткою. Він має мінімалістичний вигляд, зовні знаходиться сам душ і його сполучні труби. Існує також верхній тропічний душ, який кріпиться, як випливає з назви,  до стелі або до штукатурки. Цей варіант є дуже стильним і вражаючим, але при цьому і найдорожчим.

Класичний ручний душ

Ручний душ існує вже давно. Він є міцнішим, ніж дискова насадка для дощового душу, а потік води, що виходить з нього, є трохи слабкішим. Під час пошуку сучасних моделей ви можете звернути вашу увагу на ручний душ, регульований по висоті. Класична лійка ручного душу зазвичай має круглу форму. На сьогоднішній день виробники створюють душові кабіни, що ідеально поєднуються з сучасним дизайном ванної кімнати. Крім усього іншого, в продажу зараз також можна знайти ручні душі прямокутної форми.
Дощовий або ручний душ? Який варіант вибрати?

Переваги та недоліки дощового душу

Найбільшою перевагою тропічного душу є комфорт при його використанні. Вам не потрібно тримати ручний душ в руці, тому руки під час водних процедур залишаються вільними. Це дозволяє легко дістати шампунь або мило. Використання тропічного душу - це дуже приємна процедура. Але не слід забувати і про дизайн, це також дуже важливий нюанс. Тропічний душ може стати справжньою окрасою вашої ванної кімнати. Якщо Ви будете використовувати його в сучасних Walk-in душових огородженнях, то отримаєте ідеальне поєднання душу і душового огородження. Детальніше про Walk-in душові огородження читайте в нашій статті «Walk-in душові огородження - переваги і недоліки». У дощового душу проте є і ряд недоліків. На ньому неможливо регулювати напрямок струму води, що може викликати деякі незручності у використанні, тому що їм неможливо дотягнутися до всіх частин тіла. Крім того, при сильному потоці води з дощового душу може витікати і кілька літрів води за хвилину. Також не варто забувати про те, що дощовий душ встановлюється стаціонарно, тому його неможливо переміщати.

Переваги та недоліки ручного душу

Ручний душ дає нам більше можливостей, особливо в поводженні з ним, а це значить, що потік води легше направляти в бажаному напрямку. Для сім'ї з дітьми це є ідеальним варіантом, особливо якщо ручний душ регулюється по висоті. До переваг ручного душу також можна віднести широку доступність і низьку ціну в порівнянні з дощовим душем. Одним з недоліків, безумовно, є те, що він менш практичний у використанні. Під час водних процедур завжди потрібно тримати його в руці. Крім того, потік води слабкіший, ніж потік з дощового душу, а також він менш привабливий з точки зору дизайну.

Вартість ручного душу в порівнянні з вартістю дощового душу

Ручний душ є більш економічним варіантом і не буде сильно обтяжувати ваш бюджет. Ціна може доходити до декількох сотень крон. А якщо мова йде про дискову насадку для тропічного душу, тут витрати будуть більшими. Ціна такого душу залежить від способу монтажу і починається від декількох тисяч крон, а найдорожчими є стельові дощові душі.

Який душ вибрати?

Задайте питання самі собі, чи потрібно купувати верхній тропічний душ або можна обійтися і без нього. Відповідь не така вже й очевидна. Якщо пріоритетом є практичність, то ручний душ для вас може стати найкращим вибором. Якщо ж для вас важливіше комфорт і сучасний дизайн, то прекрасним варіантом буде дощовий душ. Є також продукти, в яких поєднуються обидва ці варіанти. Ви також можете придбати тропічний душ для ванни, але в такому випадку краще використовувати шторки для ванни для запобігання розбризкування води.
Перегляньте всі публікації блогу