Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Ванна кімната без вікон: як її облаштувати?

Грудень 2019
У багатьох квартирах і будинках ванна кімната спроектована в стінах без вікон. На перший погляд це видається не комфортним для власника, але ванна кімната без вікна може бути настільки ж приємною для очей і такою же функціональною, як і з вікном.

Зміст
  1. Що потрібно для цього зробити?
  2. Освітлення у ванній кімнаті без вікон
  3. Розумні трюки, щоб прикрасити вашу ванну кімнату без вікон

Що потрібно для цього зробити?

Найголовніше - хороша вентиляція, але це стосується всіх типів ванних кімнат. Вологість і коливання температури в закритому просторі можуть стати причиною появи цвілі і грибка. Тому потрібно шукати сучасні вентиляційні рішення. Двері з зазором це мінімум, який потрібно зробити. Також існують точкові системи, які прив'язані до освітлення і дозволяють вентилювати приміщення в основному тоді, коли Ви їм користуєтеся.

Зазвичай ванна кімната без вікон невеликих розмірів, тому для прийняття водних процедур душова кабіна є найкращим варіантом. Якщо можливо, то кращим рішенням буде виділити місце для кабіни конфігурації WALK-IN. Якщо вам не підходить WALK-IN то, для оптимального використання простору пропонуємо душову кабіну з розсувними дверима - вона займе менше місця, ніж з розпашними.

Існує кілька прийомів, які допоможуть візуально розширити простір ванної кімнати, наповнити його світлом і теплом. Навіть якщо вам подобаються темні кольори, ми радимо уникати їх у ванній кімнаті без вікон - простір буде виглядати меншим. Перевірений прийом - вдатися до світлих, освіжаючим або яскравих кольорів. Вам потрібно щось, що кидається в очі? Кольорова тумба під умивальником - хороша ідея.

Освітлення у ванній кімнаті без вікон

У ванній кімнаті без вікон світло особливо важливе. Замість громіздких канделябрів пропонуємо прості, економічні моделі сучасного освітлення. Світлодіодні смуги гарне рішення, або точкові світильники. Якщо у вас є ніші, то рекомендуємо в поглибленнях в стіні зробити підсвічування, де можна поставити флакон парфумів або фото рамку.
Ванна кімната без вікон: як її облаштувати?

Розумні трюки, щоб прикрасити вашу ванну кімнату без вікон

На додаток до освітлення у ванній кімнаті без вікон ви також повинні подумати про додавання елементів, які оптично збільшують і освітлюють її. Краще рішення - стіна зі світловідбиваючої плитки. Колір вибирайте схожий на той, який домінує у ванній кімнаті, або нейтрально-білий з срібними або золотими акцентами.

Другий метод - це дзеркала. Чим більше дзеркало, тим краще. Перевірений спосіб - облаштуйте дзеркало перед вхідними дверима ванної кімнати, а якщо у вас вистачить сміливості, то зробіть всю стіну дзеркальною.

Переваги ванної кімнати без вікон

Хоча це може здатися несподіваним рішенням, але ванна кімната без вікон також має багато переваг. Ви не витрачаєте час на витирання запітнілих вікон і не повинні думати про захист вашої конфіденційності від поглядів з вулиці. Більш того, ванна кімната без вікон є потенційно ідеальним місцем для нанесення макіяжу. Зручний туалетний столик зі стаціонарним освітленням - мрія багатьох жінок. Тут він єдине джерело світла - і немає необхідності захищати себе від сонця або вуличного світла, сяючого через вікно!
Перегляньте всі публікації блогу