Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Ванна кімната в стилі ретро

липень 2021
Ванна кімната в стилі ретроРетро стиль, мабуть, найскладніший і найрізноманітніший в дизайні. Ідеально підходить для тих, хто любить теплі атмосферні інтер'єри та  дихання минулих часів. Як потрібно оформити ванну кімнату в стилі ретро, щоб вона виглядала ефектно і в той же час функціонально?

Словом, ретро стиль - це оформлення сучасного інтер'єру в стилі минулих епох. Потрапляючи в таку кімнату, ви відчуваєте, що повертаєтеся в часі в 1950-ті, 1960-ті роки або навіть раніше, до пишності стилю бароко 18-го століття. Тобто у вас багато часових можливостей.

Зміст
  1. Ванна кімната в стилі ретро - створіть інтер'єр з характером
  2. Ваша підлога у ванній в стилі ретро
  3. Сантехніка в стилі ретро

Ванна кімната в стилі ретро - створіть інтер'єр з характером

Ретро стиль користується популярністю вже багато років та  продовжує знаходити нових шанувальників. Ванна, оформлена в стилі ретро, володіє чарівним шармом і дозволяє швидше розслабитися. Особливим попитом користуються великогабаритні  різьблені меблі з мідною фурнітурою. На жаль, більшість приміщень занадто малі, щоб оформлювати ванну кімнату в такому стилі. Однак дизайнери завжди шукають компроміси, і постійно зростаючі пропозиції оздоблювальних матеріалів, меблів та кераміки дозволяють втілити їх в життя. Якщо ви мрієте мати в будинку ретро-ванну кімнату, шукайте натхнення в журналах або на сайтах дизайнерів інтер'єру.

Ваша підлога у ванній в стилі ретро

Ванна кімната в стилі ретро - вибір, непідвладний часу. Тенденції в інтер'єрі змінюються, але протягом багатьох років вінтаж був стилем, який не тільки зберігається, але і продовжує розвиватися. А це означає, що вклавшись у вишуканий ретро-декор, ви можете бути впевнені, що він довгий час буде залишатися сучасним. Домінуючі кольори - білий і контрастний чорний. Однак ви можете спробувати пастельні або більш теплі відтінки коричневого.

Плануючи ванну кімнату в стилі ретро, слід починати з підлоги та стін. На підлозі буде мати гарний вигляд класична шахова дошка,  або плитка під старовину, яка створює цікавий клаптевий візерунок. Також можна вибрати модну останнім часом мозаїку,  або плитку з ніжним орнаментом. Замість плиткової можна зробити дерев'яну підлогу, що додасть елегантності і буде гармоніювати з інтер'єром будь-якого кольору.

На стінах же красиво виглядатимуть плитка, цегла або мозаїка. Англійська вагонка - більш оригінальна ідея - вона покриває тільки нижню частину стіни, а стіна над нею забарвлена або обклеєна шпалерами.
Ванна кімната в стилі ретро

Сантехніка в стилі ретро

Що унікально у ванній в стилі ретро, так це її фурнітура. Переглядаючи малюнки, легко переконатися, що вони надзвичайно декоративні. Хромовані і блискучі крани занадто сучасні для цього стилю. Змішувачі  з двома матовими чорними або мідними кранами - набагато кращий вибір. У них часто є вигини та різьблення, тому вони не тільки добре виглядають у ванній в стилі ретро, але є і  частиною декору.

Аксесуари додають необхідні штрихи, а в ретро стилі фурнітура є одним з багатьох елементів декору. Крім того, варто розглянути дзеркала в міднії або позолоченій рамі, контейнери для дрібних речей. Якщо ванна кімната велика, то гарний різьблений туалетний столик зі старовинним стільцем може надати їй ефектного вигляду.

Чи підходить душова кабіна для ванної в стилі ретро?

Ванна в кімнаті в стилі ретро просто обов'язкова! В ідеалі вона повинна бути великою,  стояти окремо і з ніжками у вигляді левових лап. Це один з найважливіших атрибутів ванної кімнати в стилі ретро. Зазвичай ванні кімнати не дуже великі, тому про ванну, що стоїть окремо, більшість людей може тільки мріяти. Однак для звичайної ванни завжди знайдеться місце прямо під стіною. Але у ванній виникає питання і про душову кабіну, яка насправді не підходить до вантажного стилю.

Після встановлення ванни не потрібно повністю відмовлятися від ідеї душу. Просто купіть шторку для ванни. Переглядаючи пропозицію SanSwiss, ви можете знайти прості шторки, які можна легко встановити на будь-яку ванну. Вони мають елегантний і універсальний дизайн, тому підходять до будь-якого стилю ванної кімнати. Домочадці оцінять таке поєднання ванни та  душу - вони зможуть прийняти тривалу розслаблюючу ванну або швидкий душ в будь-який час.

У дуже маленьких приміщеннях справа ускладнюється, бо навіть для ванни меншого розміру може не вистачити місця. У маленькій ванній в стилі ретро найчастіше залишається місце тільки для душу. В цьому випадку вдалою ідеєю стане душова кабіна в універсальному стилі, яка буде  фоном дизайну, а не головним  визначним атрибутом. Найкраще придбати неглибокий душовий піддон, наприклад, пропонований SanSwiss. Якщо в кімнаті немає стилізованої ванни, слід приділити більше уваги тому, щоб стіни, підлога та аксесуари підкреслювали ретро-стиль простору.
Перегляньте всі публікації блогу