Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Ванна кімната в середземноморському стилі

липень 2020
Ванна кімната в середземноморському стиліВанна кімната в середземноморському стилі - це можливість створити оазис приємної святкової атмосфери у вашому власному домі. Натуральні кольори і матеріали, білий в контрасті від синього до кобальтового, кахельна мозаїка і трохи готельної розкоші для свого задоволення, ідеальна душова кабіна - завдяки ванній кімнаті в середземноморському стилі відпочинок триває цілий рік!

Середземноморський стиль являє собою поєднання різних ідей, які натхненні простими традиціями цих країн, та схильні до різних змін і творчих перетворень. Середземноморський стиль має багато граней - від грецького колориту до провансальських, тосканських, і східних інтер'єрів. Вирішивши створити ванну в цьому стилі, є з чого вибрати!

Ванна кімната в середземноморському стилі - що вибрати?

Ванна кімната в середземноморському стилі - дуже широке поняття. При його створенні ми можемо використовувати широкий каталог ідей - вільно змішуючи їх або намагаючись зберегти однорідний вплив: тосканський, провансальський, грецький або східний. Ось короткі характеристики окремих впливів:

Ванна в середземноморському стилі - грецький стиль: тут головне - синя або кобальтова плитка, геометрично прикрашені стіни і багато білого кольору.

Ванна в середземноморському стилі - тосканський стиль: камінь або теракота на підлозі, вибілені стіни і натуральне дерево є основою. Крім того, при облаштуванні ванни не уникаємо дрібничок і тонко вигнутих металевих поличок.

Ванна в середземноморському стилі - провансальський стиль: в його палітрі переважають кремово-білі, пастельно-фіолетові і вибілені жовті тони. Дерев'яні і керамічні елементи додають шарму. Використовуються  тонкі декоративні візерунки, натхненні місцевою рослинністю, що зображують лавандові, виноградні або оливкові гілочки.

Ванна кімната в середземноморському стилі - східний стиль: основним мотивом є марокканська конюшина, також відома як марокканська троянда, яку можна знайти в сучасних інтер'єрах. На ринку переважають шпалери з цим мотивом, а також для підлоги та стін плитка.
Ванна кімната в середземноморському стилі

Ванна кімната в середземноморському стилі - як оформити?

Ванна кімната в середземноморському стилі - це поєднання природності, романтики і сільського стилю. Ми можемо зробити ставку на комбінацію білого і сильно насиченого кобальту, зберігаючи все це в природних тонах, або на провансальський шик. Мозаїка з середземноморськими мотивами вітається у ванній кімнаті цього типу. Підлога може бути зроблена з плитки, що імітує пісок або світлий камінь. Інтер'єру важливо бути яскравим і оптимістичним. Цікавим доповненням можуть стати великі глиняні вази або умивальник з постаментом, стилізованим під стародавню колону.
Коли справа доходить до меблів у ванних кімнатах в середземноморському стилі, вона повинна відрізнятися простотою і високим комфортом. Лавки, шафи і стільці з натурального дерева, часто забарвлені в типові середземноморські кольори, такі як іржавий, сірий, жовтий і світло-блакитний, можуть надати дизайну ванній трохи колориту.

Весь інтер'єр повинен бути виконаний з натуральних елементів: дерева, каменю, глини, порцеляни. Винятком може бути - і повинна бути - душова кабіна, яка привнесе дихання розкоші в сучасний інтер'єр. Цікавим вибором буде кабіна з напівкруглими дверцятами, які гармоніюють з особливостями грецької архітектури - наприклад, модель PUR.

Ванна кімната в середземноморському стилі зачаровує своєю природністю, витонченою елегантністю і, перш за все, своїм теплом. У європейському кліматі, де літо коротке, а зима досить холодна, варто облаштувати ванну кімнату так, де, незалежно від пори року, ви можете на мить відчути себе в сонячному середземноморському містечку.
Перегляньте всі публікації блогу