Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Як герметизувати душову кабіну?

Грудень 2021
Герметизація душової кабіниЯкісна та правильно встановлена душова кабіна (обрамлена каркасними профілями) забезпечує хорошу водонепроникність та захист від водяних бризок. Якщо душова кабіна «протікає», то, швидше за все, вона неправильно встановлена. Проблема з поганою герметичністю душової кабіни також може виникнути під час її використання. На щастя, це вирішується дуже легко.

Погана герметичність в місцях з'єднання піддону зі стінками кабіни - це є проблемою, тому що скупчення води в важкодоступних місцях з часом призводить до утворення цвілі, якої потім нелегко позбутися. Тому душову кабіну необхідно герметизувати відразу після того, як ви помітите, що вона протікає. Що для цього потрібно?

Зміст
  1. Ущільнення з'єднання між душовою кабіною та стіною
  2. Ущільнення з'єднання між стінками душової кабіни та піддону
  3. Як ущільнити душову кабіну без піддону?
  4. Регулярний догляд є дуже важливим
  5. Необхідно обробити місце для встановлення душової кабіни ще до її встановлення

Ущільнення з'єднання між душовою кабіною та стіною

Можливо Вас спочатку здивує поява крапель на підлозі або на стіні поза душовим кутом, і тільки потім Ви зможете пояснити причину витоку води. Перед тим, як герметизувати ванну або душову кабіну, необхідно попередньо переконатися, що це дійсно потрібно. Спочатку перевірте, чи добре закриваються двері душової кабіни. І якщо ситуація з появою води на підлозі або бризок на стінах повториться, слід уважно оглянути всю душову кабіну, щоб визначити, де відбувається витік. Найбільш поширене місце витоку води - з'єднання між стінками душової кабіни та стіною. Все, що вам потрібно в такій ситуації, - це силікон, який підходить для душових куточків.

У магазині ви знайдете різні види силікону. Не всі види силікону можна використовувати для герметизації душової кабіни. На полицях магазинів ви знайдете, наприклад, силікон для скління, ущільнювачі покрівлі, будівельний силікон, ущільнювачі для цегляної кладки, універсальний силікон та санітарний силікон. Останній – це саме той, який Вам потрібно для використання у ванній кімнаті. У ній особливий мікроклімат з підвищеною вологістю, тому кожен матеріал, що використовується, повинен бути стійким до цвілі і вологості.

Ущільнення з'єднання між стінками душової кабіни та піддону

Як ущільнити душову кабіну за допомогою силікону? Це нескладно і зробити це можливо самостійно, без залучення професіоналів. Просто дотримуйтесь певних рекомендацій. Насамперед перед герметизацією піддону або душової кабіни звідти необхідно видалити залишки старого силікону. При цьому вам допоможе розчинник або ніж. Потім цю ділянку необхідно ретельно очистити та знежирити. Щоб запобігти появі негарних плям на профілях чи склі душової перегородки, краї слід заклеїти, наприклад, малярським скотчем. Нарешті, все, що вам потрібно зробити, це заповнити проміжки силіконом з будівельного пістолета, розрівняти силікон і залишити його тверднути на 24 години. В цей час душом користуватися не можна!

Як ущільнити душову кабіну без піддону?

Вищезгаданий метод працює, якщо в душовій кабіні є душовий піддон, але як це зробити, якщо душового піддону немає? У цьому випадку також необхідний силікон, але зосередитись тут потрібно на герметизації компонентів лінійного дренажу. Перш за все слід ущільнити з'єднання між водостоком і кахельною плиткою на підлозі.

Регулярний догляд є дуже важливим

Якісна душова кабіна оснащена ущільнювачем, який чудово запобігає витоку води з простору душової кабіни. Однак при тривалому використанні витік все-таки може статися. Вам не потрібно чекати, поки це станеться, а краще забезпечити періодичне обслуговування та регулярний догляд. Що це означає?

Періодична заміна ущільнювачів, які з часом втрачають свої властивості. Змінювати ущільнення кожні кілька років окупається. Іноді навіть частіше, якщо з душової кабіни витікає вода або при неправильному нанесенні силікону. Однак у більшості випадків достатньо замінювати ущільнення кожні кілька років. Не забувайте регулярно чистити профілі та ущільнення - делікатними чистячими засобами. Це може значно продовжити термін їхньої служби.

Необхідно обробити місце для встановлення душової кабіни ще до її встановлення

Більшість людей починають розмірковувати про ремонт лише тоді, коли проблема вже виникає. Але про можливі протікання води потрібно думати ще перед тим, як душова кабіна буде встановлена. Для цього необхідно обробити стіни майбутнього душового кута спеціальною водонепроникною рідкою мембраною. Це робиться перед укладанням плитки. Рідка мембрана наноситься на те місце, де потім буде встановлений душ. Ця спеціальна рідина наноситься так само, як будь-яка фарба, тобто пензлем. Важливо пам'ятати, що рідку мембрану не можна використовувати на стіні, яка потім покриватиметься фарбою. Мета такого покриття - захист підлоги та стін від шкідливого впливу води. Так само необхідно обробити ізолюючі куточки і ущільнення.

Чому важлива герметизація душової кабіни?

Виливання води з душу потребує негайного прибирання. У протилежному випадку це призводить до появи цвілі та розвитку шкідливих мікроорганізмів. Крім того, якщо Ви живете в багатоповерховому будинку, то через витік води можна затопити сусідів. Таким чином, ігноруючи навіть невеликий витік води, Ви ризикуєте витратитися на тривалий  та дорогий ремонт.
Перегляньте всі публікації блогу