Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Як вибрати умивальник для ванної кімнати?

Лютий 2022
Умивальник над стільницеюУмивальник – невід'ємний предмет сантехніки у кожній ванній кімнаті. Однак тип раковини, яку ми вибираємо, залежить від багатьох факторів, наприклад, від розміру ванної кімнати, використовуваного дизайну, очікувань та смаку домочадців. Які умивальники найпопулярніші та як вибрати ідеальну модель?

Вибрати умивальник непросто. Широкий асортимент виробників сантехніки також не полегшує завдання. На вибір представлено безліч моделей, що відрізняються у всіх відношеннях: формою, способом кріплення і навіть кольором. Перш ніж ухвалити остаточне рішення, слід добре подумати, чи підходить вам модель, яку хочете. Комусь ідеальна  раковина з настінною шафкою,   хтось віддає перевагу дизайнерській, або тій, що стоїть окремо. То що слід враховувати при виборі умивальника?

Зміст
  1. Вибираємо умивальник у ванну кімнату
  2. Умивальники для ванної – види
  3. Який сифон вибрати для накладного умивальника?

Вибираємо умивальник у ванну кімнату

Облаштування функціональної ванної кімнати займає багато часу, і кожен предмет сантехніки має бути ретельно продуманий. Крім вибору між душовою кабіною або ванною, необхідно ухвалити ще кілька рішень. Перше, на що слід звернути увагу, це розміри ванної кімнати. Умивальник для маленької кімнати має бути невеликого розміру; в цьому випадку гарним вибором буде модель до 40 см. Однак, якщо ванна простора, можна дозволити собі умивальник більшого розміру. Також не варто забувати про функціональність. При виборі раковини меншого розміру краще вибрати більш глибоку, що зробить її зручнішою у використанні, і щоразу, коли ви митимете руки, підлога не буде забризкана, що допоможе утримувати ванну кімнату в чистоті.

При виборі умивальника необхідно враховувати дизайн та кількість місць для зберігання. У разі невеликих ванних кімнат варто використовувати кожен сантиметр вільного простору. Умивальник для ванної кімнати з шафкою - це хіт. У домочадців з'являються додаткові полиці, а значить, на стільниці у ванній не буде розкиданої косметики та туалетного приладдя. Умивальник із тумбою дозволить підтримувати порядок та чистоту. Таке рішення можна використовувати навіть у дуже невеликих приміщеннях. Для таких інтер'єрів гарним вибором буде вузький умивальник із тумбою. Така модель має ще одну перевагу: в ній не так багато вигинів, тому її легко утримувати в чистоті.

У господарів просторих ванних є безліч варіантів. Великий умивальник може досягати 120 см завдовжки. Якщо у будинку проживає багато людей, або пара ділить ванну, подвійний умивальник з тумбою підійде  ідеально.
Як вибрати умивальник для ванної кімнати?

Умивальники для ванної – види

Умивальники для ванних кімнат можна сортувати за різними критеріями. Найчастіше їх ділять на круглі та прямокутні. Проте це не єдиний поділ. Вони також відрізняються за матеріалом та кольором. Хоча кераміка, як і раніше, є найбільш поширеним вибором, деякі клієнти вибирають щось оригінальніше. Умивальник зі скла, мармуру або граніту є цікавим рішенням. Ефектного результату можна також досягти, використовуючи моделі з дерева, але в цьому випадку потрібно мати на увазі властивості цього матеріалу, а значить правильно його доглядати.
Залежно від типу умивальника, його встановлення відбувається по-різному. Ми можемо вибирати з вбудованих унітазів і умивальників над стільницею, унітазів на п'єдесталі і умивальників, що стоять окремо. Ось ще трохи інформації про найпоширеніші типи.

Умивальник над стільницею

Накладні моделі відрізняються тим, що весь умивальник встановлюється на тумбу або стільницю. Зазвичай вони мають круглу форму, але це не є правило. Кругла накладна раковина проста в установці, універсальна і чудово виглядає у будь-якій ванній кімнаті. До сучасних інтер'єрів підійдуть і прямокутні накладні умивальники. Умивальник над стільницею має привабливий вигляд, але у нього є і певний недолік: бруд накопичується в місці дотику умивальника зі стільницею, а так як доступ до такого простору утруднений, його прибирання може бути проблематичним.

Умивальник під стільницею

Умивальники під стільницею виглядають інакше. Ця модель кріпиться на нижню сторону стільниці, і кераміка не виступає. Ці умивальники елегантні та класичні одночасно, їх легко чистити. Однак ми повинні пам'ятати, що кількість місця, доступного в шафі, буде зменшено.

Чорний умивальник

Білий умивальник – справжня класика. Це домінуючий колір, коли йдеться про керамічні умивальники. Однак варто піти трохи далі і зупинити свій вибір на чомусь оригінальнішому. Цікавим варіантом може виявитися умивальник чорного кольору. Він чудово виглядатиме у поєднанні з гламурним, сучасним та індустріальним стилями. Також є моделі в інших нестандартних кольорах. Кольорові накладні умивальники виготовляються зі скла, наприклад, зеленого чи помаранчевого.

Кам'яний умивальник

Це ідеальний варіант для тих, хто шукає щось міцне, елегантне та оригінальне. Натуральний камінь – це стильно та неодмінно стане справжньою окрасою ванної кімнати. Найбільш поширені умивальники із граніту або мармуру. Незважаючи на вражаючий зовнішній вигляд, багато хто відмовляється від цього варіанту через його високу ціну.

Який сифон вибрати для накладного умивальника?

Роль сифона полягає у зливі води в каналізацію, а також усунення неприємних запахів та блокування каналізаційних газів. Залежно від того, до якого предмета сантехніки може бути підключений сифон, вибирається той чи інший варіант. Що стосується умивальників, ми можемо вибрати із трубчастих, пляшкових та нестандартних сифонів. Зазвичай вибір залежить від наявності вільного місця. Пляшкове кріплення має вертикальну конструкцію, в його нижній частині розташований резервуар для води. Цей варіант підходить  для невеликих ванних кімнат. Трубчасте кріплення має горизонтальну конструкцію літери «U». Такі сифони рідко засмічуються та дуже ефективні, проте займають більше місця та рекомендуються для великих ванних кімнат. Нарешті  є дизайнерські сифони незвичайної форми, призначені як прикраси. Цей тип гарний для ванних кімнат у стилі лофт, де відкритий злив є перевагою. Вищезгадані сифони добре працюватимуть незалежно від типу умивальника, а це означає, що при пошуку сифона, ми повинні в першу чергу звертати увагу на функціональність і кількість місця, яке ми хочемо  використати.

Як встановити умивальник?


Незалежно від того, чи розглядає клієнт скляні умивальники над стільницею, окремі умивальники або керамічні умивальники під стільницею, вони повинні пам'ятати про їх функціональність і, отже, про їх встановлення. Потрібний хороший доступ до умивальника. Він повинен знаходитись на достатній відстані від шаф, душової кабіни та стін не менше ніж 20 см від кожного з цих елементів та розташовуватися на висоті 75-80 см від підлоги. Умивальники, що вбудовуються, монтуються нижче, ніж накладні. При пошуку умивальника в маленьку ванну рекомендуємо прочитати статті: «Ванна в однокімнатній квартирі – як її облаштувати?» і «Маленька ванна в багатоквартирному будинку - перевірені поради».
Перегляньте всі публікації блогу