Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Як облаштувати маленьку ванну кімнату?

Листопад 2020
Як облаштувати маленьку ванну кімнату? Натхнень і практичних рішень предостатньо, але головне - хороший дизайн. Важливо, щоб естетичний вигляд поєднувався з функціональністю. Якщо грамотно спланувати простір в маленькій ванній і вибрати відповідну душову кабіну, то навіть на невеликій площі ми зможемо створити приємний простір.

Маленька ванна кімната – розстановка

Маленька ванна кімната - не проблема. Звичайно, варто подумати про перенесення пральної машини в інше приміщення, щоб звільнити більше місця.

Якщо говорити про душову кабіну для маленької ванної кімнати, то краще за все підходять кутові варіанти, так як вони економлять простір. Якщо кімната вузька, душову кабіну можна встановити між двома стінами і вибрати варіант без душового піддону, зі зливом в підлозі. Ще одна ідея - душова кабіна WALK-IN, яка складається з одного листа скла, підтримуваного яскравими, білими або сріблястими профілями. SanSwiss TOP-LINE S WALK-IN - це рішення, що дозволяє ергономічно використовувати доступний простір , оптично збільшуючи його. Легка, мінімалістична конструкція не вимагає багато місця для установки і створює максимальний комфорт і естетичний вигляд.

Ви також можете встановити ванну зі скляною перегородкою і повісити душову панель на стіну, отримавши рішення 2-в-1. Таке рішення не займає багато місця, і додає легкості ванній. Вибір моделі шторки для ванни SanSwiss EASY гарантує, що інтер'єр придбає елегантний, простий і функціональний характер.

Що стосується місця для унітазу, то правильним вибором буде підвісна конструкція. Приховування його частин в стіні і вільний простір на підлозі дає можливість виконувати своє призначення, не займаючи багато місця. А умивальник для маленької ванної може бути кутовий або зі стільницею. Оригінально виглядає умивальник у вигляді чаші.

Якщо ви оформляєте ванну кімнату на горищі, прочитайте наше керівництво «Ванна кімната на горищі-як правильно це зробити».
Як облаштувати маленьку ванну кімнату?

Як облаштувати маленьку ванну кімнату? Натхнення

Не менш важливим, ніж сантехнічне обладнання, в декорі маленької ванної кімнати є місця для зберігання речей. Які меблі вибрати? Умивальник з тумбою для маленької ванної кімнати - не найкраще рішення, тому що будь-які меблі, поставлені на підлогу, оптично зменшують простір. Виняток становлять підвісні моделі, які не стикаються з підлогою. В якості альтернативи ви можете розглянути кріплення декількох підвісних шаф або розміщення їх над конструкцією унітазу.

Меблі для маленької ванної кімнати повинні бути в світлих тонах і мати легкий блиск, що завжди працює на користь невеликих приміщень, збільшуючи простір. Меблі, фасади яких виконані з дзеркал, також гарний вибір. По можливості також можна відмовитися від шаф і зробити поглиблення з декоративними кошиками для зберігання.

Нарешті, питання про освітлення. У маленькій сучасній ванній кімнаті вдалим вибором стануть світлодіодні лампи, які варто закріпити на лінії дзеркала або навіть прикрасити ними краї шаф. Цікаво, що холодні кольори в таких кімнатах роблять приміщення більше, ніж воно є насправді.

Ідея для маленької ванної кімнати - кольори і рішення

Які кольори вибрати для маленької ванної кімнати і як її оптично збільшити? Для початку варто вибрати базу, яка буде основою для обладнання. Яку плитку для маленької ванної варто купувати? Найкраще вибирати світлі тони, які оптично збільшують простір. Також бажано відмовитися від досить великої плитки, яка може ще зменшити невелику площу. Плитка для маленької ванної на підлозі підійде у вигляді модної невеликий мозаїки білого і чорного кольорів. Також вона може бути однотонною, бажано з непомітними стиками. Що стосується стін, їх можна не облицьовувати плиткою. Все частіше в сучасних маленьких ванних кімнатах використовується водостійка фарба, яка відмінно підходить для вологих приміщень. Якщо стеля досить низька (наприклад, після установки галогенів), відмінним прийомом, який змусить стелю здаватися вище, є нанесення вертикальних смуг на стінах. Шанувальникам плитки слід використовувати асортимент з блискітками, який відмінно відображає світло і створює враження більшого простору. Для посилення оптичного ефекту збільшення площі зазвичай використовуються дзеркала. Не тільки над умивальником, а й в інших місцях на стінах. Плитку для маленької ванної також можна замінити фотошпалерами 3Д. Таке зображення, що створює враження тривимірності, - хитрий прийом, «обман» очей, який робить маленьку кімнату більш об'ємною.
Перегляньте всі публікації блогу