Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Спальня із санвузлом – як облаштувати санвузол у спальні?

Лютий 2022
Спальня із санвузломНаявність санвузла у спальні досі не дуже популярна ідея. Це рішення часто спричиняє суперечки. Хтось у захваті від можливості створити приватну зону відпочинку, але є й ті, котрим ця ідея зовсім не подобається. Як облаштувати таку ванну у разі вибору цього варіанта.

Можна розглядати питання про те, щоб мати ванну у спальні, тільки якщо це не єдина ванна в будинку. Має бути хоча б один додатковий санвузол для гостей та інших домочадців. Запрошення всіх інших до спальні нікому не буде зручним. Також ця ідея скоріше для сміливих та відкритих до нового людей, які не бояться експериментувати із дизайном інтер'єру.

Зміст
  1. Спальня із ванною – вона для всіх?
  2. Ванна кімната у спальній – які варіанти у нас є?
  3. Спальня з ванною кімнатою
  4. Спальня з ванною та гардеробною – це потрібно добре спланувати!
  5. Засклений санвузол у спальні
  6. Чи підійде спальня з ванною кінматою для будь-якого планування приміщення?

Спальня із ванною – вона для всіх?

Десять років тому поєднання вітальні з кухнею викликало емоції, а зараз це цілком природно і застосовується не лише у сучасному будівництві. Те саме може статися і з концепцією ванної кімнати в спальні. Однією з найбільших переваг є те, що така спальня здаватиметься набагато просторішою, і це одна з причин, чому все більше людей цікавиться цим рішенням. Коли та як влаштувати санвузол у спальні?

Ми можемо подумати про це, якщо маємо багато місця для такого рішення і якщо це не єдина ванна кімната у будинку, як згадувалося раніше. Ванна кімната у спальні має сприяти релаксації, і ми можемо перетворити її на домашній СПА-салон. Щоб це працювало ідеально, потрібно все продумати, інакше може вийти, що це рішення замість того, щоб радувати та прикрашати інтер'єр, перетвориться на проблему. Сантехніку слід обирати відповідно до індивідуальних потреб та простору, який є у нашому розпорядженні.

Як ви розумієте, ванна кімната може виглядати абсолютно по-різному в кожній спальні. Не буває двох однакових декорів, тому очікування користувачів можуть бути різними. Однак при плануванні такого розташування слід пам'ятати про певну послідовність. Кольори та оздоблення спальної та купальної зон мають бути схожими. Наприклад, якщо в спальні багато дерева, рекомендується розмістити дерево і в зоні ванної кімнати.

Потрібно ще подумати, як розділити ці два простори, і для цього є як мінімум кілька ідей. Популярна ідея – відокремити ванну кімнату скляною стіною. Якщо клієнт мріє про спальню з відкритою ванною, він може створити її за узголів'ям ліжка. Універсальний метод – зведення перегородки, ще ідея – створити дворівневу кімнату. Це дозволяє нам розділити зони і водночас забезпечить трохи інтимності. Є й люди, які йдуть протилежним шляхом і ставлять ванну прямо поруч із ліжком.
Спальня із санвузлом – як облаштувати санвузол у спальні?

Ванна кімната у спальній – які варіанти у нас є?

Безперечно, при створенні спальні з ванною ми отримуємо більше можливостей облаштування. У такій ванні має бути місце для умивальника, унітазу та біде. У нас також повинна бути душова кабіна і, якщо дозволяє місце, велика окрема ванна. Її можна розмістити за узголів'ям ліжка, посеред спальні, під вікном або біля стіни. У кожному варіанті вона може стати великою окрасою цього інтер'єру та скласти сильну конкуренцію ліжку. Є навіть ті, хто ставить ванну на піднесену платформу, щоб краще розкрити її красу.

Яку душову кабіну вибрати? Ідеальним вибором стане душова кабіна WALK-IN. Такий мінімалістичний дизайн елегантний та ефектний, і в той же час дуже зручний у використанні. Засклена стіна, що відокремлює ванну від спальної зони, з одного боку є непомітною прикрасою, а з іншого, чудово підкреслює оригінальність такого розташування. Гарним доповненням до цього огородження може стати стильний тропічний душ.

Спальня з ванною кімнатою

Якщо наявність ванної кімнати в спальні здається занадто інноваційною і нав'язливою, можна подумати про щось інше. Все частіше вибирають суміщений санвузол. І хоча цей варіант багато в чому пов'язаний зі з'єднанням обох кімнат, суміщений санвузол - це не те саме, що ванна кімната в спальні. Це можуть бути дві окремі кімнати, або кімнати, суміщені між собою. Тут слід приділити особливу увагу розсувним дверям. Їм необов'язково мати традиційний розмір. Широкі двері будуть чудово виглядати, тому що вони дозволять вам насолоджуватися ванною кімнатою, відкритою в спальню, або повністю відокремлять її. Як бачимо, вибір широкий і тільки від клієнтів залежить, який варіант їм більше підходить.

Спальня з ванною та гардеробною – це потрібно добре спланувати!

Об'єднання ванної кімнати зі спальнею – це хіт, коли у нас є ще й гардеробна. Таке рішення надзвичайно зручне. Збираючись вранці на роботу, ми можемо заощадити багато часу, тому що все під рукою. Спальня з санвузлом та гардеробною - виключно практичне рішення, але проект необхідно заздалегідь ретельно продумати. І ванна, і гардеробна потребують простору, який розділить спальню. Якщо спальня не дуже простора, виділення додаткових кімнат може стати проблемою і не зробить жодну з них ергономічною. Весь інтер'єр може бути дуже тісним, громіздким та досить непрактичним, не кажучи вже про те, що він не сприятиме релаксації. Якщо спальня простора, то в залежності від планування, гардеробну кімнату можна влаштувати, наприклад, в ніші або під похилою частиною стелі.

Засклений санвузол у спальні

Інтер'єри з великою кількістю скляних елементів легкі, елегантні та розкішні, вони роблять приміщення більшим і світлішим. Це чудовий спосіб заощадити місце. Скло є популярним вибором як  серед приватних клієнтів, так і серед відомих дизайнерів інтер'єрів. То чому б не внести його до своєї спальні? Засклена ванна кімната у спальні дуже вражає. Вона не забезпечить інтимності, про що потрібно пам'ятати, але дозволить створити оригінальний дизайнерський ефект та виділити приватну зону відпочинку. Таке рішення нагадує розкішні апартаменти. Спальня із заскленою ванною підійде не кожному, але вибравши її, можна досягти химерного та модного декору. Варто зазначити, що скляна стіна допомагає приглушити звуки і ефективно заглушить, наприклад воду, що тече з душу.

Чи підійде спальня з ванною кінматою для будь-якого планування приміщення?

Вирішуючи поєднати спальню з ванною, ми повинні стежити за тим, щоб розміри кімнати дозволяли створити ергономічний простір, де буде важливим і декор. Хоча спальня з ванною кімнатою є новаторською концепцією, вона добре поєднуватиметься практично з будь-яким дизайном. Коли йдеться про сучасний стиль, варто зупинити свій вибір на однотонних кольорах. Також підійдуть бетон, дерево та камінь. Індустріальний стиль може бути трохи складним. Зазвичай ванна кімната, влаштована за цими принципами, досить темна, що не підходить для затишних спалень. З іншого боку, чудового результату можна досягти, якщо інтер'єр витриманий у гламурному стилі. Він сповнений гламуру та елегантності, і багато прикрашена ванна, що окремо стоїть, ідеально підійде для цього приміщення. Спальня з ванною в цьому стилі не може не мати золота та блиску.

Цікаво, що ванна чудово виглядатиме в спальні, оформленій у класичному, сільському та вінтажному стилях. Такі декори привносять в інтер'єр затишну і теплу атмосферу, а ванна кімната сприяє відпочинку. Ідеально будуть виглядати традиційні зістарені меблі. Щоб витримати один дизайн ванної та спальні, варто вибирати меблі з однієї колекції. Наприклад, комод в спальні може бути схожим на тумбу під умивальник.

Плюси та мінуси спальні з ванною

Ванна кімната в спальні - новаторська ідея, яка тільки-но набирає прихильників. Перш ніж клієнти ухвалять рішення про такий дизайн, вони повинні ретельно обміркувати його плюси та мінуси. Однією з переваг, безперечно, є комфорт. Після довгої розслаблюючої вечірньої ванни вам не доведеться перетинати весь будинок, тому що ліжко знаходиться просто під рукою. Безпосередня близькість ванної кімнати пов'язана з великим комфортом, наприклад, якщо її користувачі часто користуються ванною вночі. Ще однією перевагою є конфіденційність, тому що ванна кімната в спальні не використовуватиметься ні гостями, ні іншими членами сім'ї. Крім того, ви маєте можливість створити унікальний дизайн.

А що тоді з недоліками? Для деяких людей близькість може бути проблемою, особливо, якщо ванна знаходиться в одній спальні з партнером. Неприємна і самопливна вентиляція, яка необхідна для запобігання росту грибків та цвілі. Також потрібно не забувати часто провітрювати спальню та інвестувати у двері з отворами. Ще один аспект, на який слід звернути увагу, це його вартість. Ні для кого не секрет, що ремонт ванної кімнати коштує дуже дорого, порівняно з ремонтом інших кімнат. Нарешті, коли йдеться про спальні з ванною кімнатою, виникає питання про встановлення. Тому це не найдешевший варіант, але це плата за комфорт та розкіш.
Перегляньте всі публікації блогу