Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Як оформити ванну кімнату з біде?

Лютий 2022
Біде у ванній кімнатіУ більшості українських ванних кімнатах не встановлено біде, що зазвичай пов'язано з обмеженим простором. Але в таких країнах як Іспанія та Італія, його можна знайти у багатьох будинках. Навіщо ж потрібно біде та як його встановити у ванній кімнаті?

Біде не новий винахід, вперше його використали ще у 17 столітті у Франції. Цікаво, що на той час це був один із предметів гігієни у спальні. Тільки з роками його стали сприймати як важливий сантехнічний атрибут, який потрібно встановлювати у ванній кімнаті. Як сьогодні використовується біде та як облаштувати простір, щоб користування ним було комфортним?

Навіщо користуються біде?

Порівняно з тим, навіщо біде використовувалося у минулому, призначення цього пристрою значно змінилося. В минулому аристократи, у яких у спальні було біде, використовували його для миття вусів та бороди. Важко уявити, що біде може мати таке призначення в наші дні. В даний час його використовують в основному для миття відразу після відвідування туалету та для надання свіжості протягом дня, якщо немає часу на душ. Зручне біде також оцінять люди з обмеженими фізичними можливостями та вагітні жінки.

Також воно може стати в нагоді, якщо вдома є малюки. Дитяче біде може бути оснащене спеціальною кришкою для низько розташованого умивальника. При цьому дитині не потрібно підніматися, щоб помити руки. Крім того, біде можна використовувати для швидкого миття шкіри дитини після зміни підгузника.

Дизайн ванної кімнати з біде – про що потрібно пам'ятати

Ванна кімната з біде може бути надзвичайно стильною та водночас функціональною, за умови, що ми звернемо увагу на кілька основних моментів. Насамперед, важливо встановити біде на потрібній висоті. Оскільки зазвичай біде розміщують поруч з унітазом, ми повинні пам'ятати про потрібну відстань між ними. Для комфортного користування сантехнікою відстань між біде та унітазом має бути не менше 30 см. Якщо біде розміщується поряд з іншими предметами, такими як душова кабіна або умивальник, відстань між ними також має бути не менше 30 см. Розмір простору перед біде також впливає на зручність користування; на думку фахівців він має бути не менше 60 см. Біде зазвичай встановлюється на тій самій висоті, що й унітаз. Рекомендується розміщувати його на висоті 40 см від підлоги, а якщо ванною буде користуватися людина з обмеженими можливостями, висота встановлення  повинна коливатися від 45 до 50 см.

Не слід забувати і про візуальний аспект. Унітаз та біде повинні становити одне стилістичне ціле, бути одного стилю та форми. Переглядаючи різні моделі, ми розуміємо, що більшість з них відмінно виглядатимуть у сучасних, модерн-гламурних та  інтер'єрах в стилі Loft, але є й моделі, дизайн яких ідеально підходить для ванних кімнат у стилі ретро. Деякі біде мають спеціальне покриття, що полегшує його чищення. Якщо господарі не хочуть витрачати занадто багато часу на прибирання, таке рішення, безумовно, заслуговує на увагу.

Біде не завжди однакові

Біде відрізняються не тільки розміром, кольором та стилем. Їх також можна встановлювати по-різному. Ми можемо вибирати між підлоговим та підвісним біде. Як вибрати? Настінні біде популярніші. Крім того, цей варіант робить кімнату оптично більшою, тому ідеально підходить і для невеликих ванних кімнат. Біде встановлюється двома способами. Його можна або прикрутити безпосередньо до стіни, або використовувати раму, що вбудовується в стіну. Рекомендується другий варіант, як безпечніший. Перший варіант варто розглядати лише у разі міцних стін.

З іншого боку, якщо ванна простора, цікавим варіантом стане підлогове біде. Воно також підходить для класичних та ретро інтер'єрів. У цьому випадку біде кріпиться до стіни або підлоги кріпильними гвинтами.

Встановлення  біде може здатися привабливим, але більшість ванних кімнат, як правило,  невеликих розмірів. Розмістити навіть такий елементарний сантехнічний виріб, як душова кабіна, часто складно, тому встановлення біде здається практично неможливим. У певному сенсі це так, якщо ми говоримо про звичайне біде. Проте можна розглянути можливість інвестування в ручний душ, який встановлюється біля унітаза. Для його встановлення нам не потрібно багато місця або додатковий зливний патрубок. Все, що потрібно, це гаряча вода та обприскувач. У цьому рішенні унітаз виконує дві функції – унітаз та біде.
Перегляньте всі публікації блогу