Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Mозаїка для ванної кімнати - все, що вам потрібно зна

січня 2021
Mозаїка для ванної кімнатиМи всі полюбляємо крайнощі, тому, з одного боку, любимо велику настінну плитку, а з іншого - радіємо крихітній мозаїці у ванній кімнаті. Ця форма прикраси стін відома тисячі років. Як це поєднується з сучасними тенденціями і як мозаїка працює на практиці?

МОЗАЇКА

Мозаїка найчастіше є аксесуаром до великих колекцій плитки, і, щоб уникнути стилістичного хаосу, найкраще зіставити її з іншою частиною колекції. Найчастіше мозаїка виготовляється з керамічних матеріалів, і в простих варіантах нагадує мініатюри плитки, але є і більш складні - скляна (матова, дзеркальна, прозора, з білого або кольорового скла або з додаванням блискучих частинок), з каменю (від звичайної гальки і мармуру до напівкоштовних каменів) або з натуральної перлинної маси. Ви також можете знайти дерев'яну мозаїку (бамбук або екзотичне дерево), метал або пластик. Мозаїка може бути різної форми, квадратною або прямокутною, шестикутною, круглою, або не стандартних форм і розмірів.
Mозаїка для ванної кімнати - все, що вам потрібно зна

МОЗАЇКА І ПРАКТИЧНІ ПИТАННЯ

Мозаїка для ванної кімнати такий же матеріал, як і класична плитка, має такі ж параметри, як міцність або поглинаюча здатність. Плитку з керамограніту та зі скла можна успішно використовувати на відкритому повітрі (за умови, що вони морозостійкі), керамічну плитку - в основному усередині приміщень. Якщо мозаїку укладати на підлогу, варто брати ту, елементи якої не опуклі, щоб не посковзнутися. Мозаїка зі скла - легко дряпається, тому варто вибирати для неї місця, які не часто експлуатуються. Матові, світло поглинальні візерунки візуально зменшать ванну кімнату, а глянсова мозаїка зробить її більше. Її можна використовувати на стінах, підлозі, під душем, на фрагментах душових піддонів, стільниці, рамах для дзеркал або використовувати тільки в якості прикраси.

УКЛАДАННЯ МОЗАЇКИ - ЗОВСІМ НЕ СКЛАДНО

Мозаїка продається на сітках або на спеціальному папері, її укладання нагадує укладку глазурі. Однак вона вимагає дуже ретельної підготовки основи, яку необхідно попередньо вирівняти і очистити, а потім покрити емульсією грунтовки (покращує адгезію та міцність мозаїки). Високоеластичний клейовий розчин (правильно підібраний під вид мозаїки) слід наносити дуже тонким шаром, щоб він не розтікався між елементами - найкраще використовувати гребінець товщиною не більше 3 мм. Листи з мозаїки слід укладати і притискати кельмою, щоб вони рівномірно приклеювалися до поверхні. Наступна сходинка - затирка - еластична або епоксидна - наносити рекомендується не раніше, ніж через 24 години після наклеювання мозаїки. Після застигання все це потрібно витерти насухо, а потім ретельно вимити з мозаїки монтажні залишки.
Перегляньте всі публікації блогу