Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Ванна кімната у будинку площею 25 м2

Грудень 2021
Ванна кімната в маленькому будинкуКожному хочеться мати свій будинок, в якому він відчував би себе у безпеці та комфортно. У той же час ціни на нерухомість постійно зростають, а житло в багатоквартирному будинку може бути не зовсім  прийнятним варіантом. Це одна з причин, через яку стають все більш  популярними будинки без дозволу на будівництво площею 25 м2.

Купівля або побудова просторого будинку спричиняє великі витрати. Також не всім потрібно багато місця. Є люди, яким достатньо невеликого простору для житла, якщо в них є ще до цього сад або велика земельна ділянка, а деякі просто хочуть побудувати «дачу». У таких випадках будинок площею 25 м2 є ідеальним варіантом.  Він не вимагає високих витрат, а всі формальності також зведені до мінімуму.

Зміст
  1. Будинок площею 25 м2 без дозволу на будівництво - ванна кімната
  2. Будинок площею 25 м2 – про що йдеться?
  3. Як повідомити відповідні органи про будівництво будинку площею 25 м2?

Будинок площею 25 м2 без дозволу на будівництво - ванна кімната

Коли хтось вибирає будинок площею 25 м2, то з самого спочатку розуміє, що будівництво санвузла в ньому стане непростим завданням. Оскільки вільного місця дуже мало, санвузол у такому будинку потрібно ретельно продумати. Цілком очевидно, що в такому випадку є необхідною тільки базова сантехніка, а простір має гарантувати її комфортне використання. Стандартна сантехніка не підійде сюди через свій розмір, краще буде придбати сантехніку за індивідуальним замовленням, а також необхідно зробити акцент на багатофункціональність меблів у ванній кімнаті, які будуть більш ефективними для такого маленького приміщення.

Будинок площею 25 м2 – про що йдеться?

Перш ніж почати детальніше розбиратися з облаштуванням санвузла в будинку площею 25 м2, необхідно уточнити, що це за нерухомість і чому до неї виявлено такий інтерес. Одна з причин – це, безперечно, положення Закону про будівництво. Інвестори побоюються встановлених правил та формальностей під час будівництва будинку. Однак, коли ми говоримо про будинки, які не перевищують 25 м2, то все це дуже просто, тому що дозвіл на будівництво такого будинку не потрібен. Такий будинок можна побудувати без будівельного плану. Все, що потрібно зробити, - це просто проінформувати про це відповідні органи.

Перед початком будівництва необхідно переконатися, що обрана земельна ділянка не включена до загального плану розвитку даної території. Якщо так, то слід перевірити, чи на цій ділянці дозволено будівництво. Будинок площею 25 м2 вважається будинком для відпочинку, а не житловим. Якщо у вас немає плану забудови, необхідно отримати рішення про умови зонування, яке завжди залежить від конкретного відповідного органу.

Як повідомити відповідні органи про будівництво будинку площею 25 м2?

Виходячи з викладеного, стає зрозумілим, що будівництво такого будиночку – процес нескладний, але постає питання, яким чином повідомити про це відповідні органи? Повідомлення можливо написати самостійно або скористатися призначеною для цього формою, доступною на сайті компетентного органу. Таке повідомлення має містити інформацію про тип та обсяг будівельних робіт, а також дату початку робіт. Необхідно також зазначити, що це будинок для індивідуального відпочинку.

Дуже маленька ванна кімната

Оскільки всі сумніви щодо формальних питань вже прояснилися, можна розпочати розмову про те, як має виглядати ванна кімната в такому будинку. Насамперед, вона має бути практичною, що може бути проблематичним через брак місця. По-перше, замість ванни має бути душовий куточок. Це не може бути модель з високим та масивним піддоном для душу – така душова кабіна займе надто багато місця. Плоский душовий піддон у мінімалістичному стилі у цьому випадку буде ідеальним рішенням. Коли справа доходить до вибору душового кута, ідеальним варіантом може бути Walk-in огородження, розмір якого можна легко пристосувати до розмірів ванної кімнати. Як варіант можна використати популярне душове огородження з відкидними дверцятами (коли душове огородження не використовується, двері просто складаються на стіну). Умивальник тут також є обов'язковим. І він також має бути економічним, а простір під ним слід використати для шаф або ящиків. Ідеально для цього підходять навісні шафи та полички. Це стильний та практичний спосіб використання стін. Полички можуть розташовуватись аж до стелі. Якщо на них зберігатимуться засоби для чищення, косметика або рушники, то ідеальним рішенням будуть шафки з дверцятами. В них все виглядатиме охайно.

У таку ванну кімнату є сенс повісити дзеркало, яке оптично збільшуватиме невеликий простір. З використанням дзеркал ванна кімната стає не тільки просторішою, але також світлішою та затишною. Якщо у ванні є вікно, то на підвіконня варто поставити квіти в горщиках, адже кімнатні рослини завжди створюють приємну атмосферу. Аналогічну роль можуть відіграти плетені кошики чи ароматичні свічки. Навіть невелика ванна кімната може виглядати затишною і бути повністю функціональною та практичною.
Перегляньте всі публікації блогу