Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Ванна кімната - цегляна стіна

серпень 2020
Ванна кімната - цегляна стінаЦегляні стіни є сучасною тенденцією дизайну інтер'єру вже кілька років. Спочатку такі нововведення використовувалися в основному на кухнях і у вітальнях, але тепер цегла завойовує і ванні кімнати! Яку цеглу вибрати? Як облаштувати цегляну стіну у ванній, які аксесуари та освітлення підібрати? Прочитайте наше коротке керівництво!

Цегляна стіна в інтер'єрах - дуже модне рішення. Вона може бути використана як в стилі лофт, так і в сільському або скандинавському стилі інтер'єрів. Тепла, червона цегла в своєму природному кольорі в поєднанні з натуральним деревом створить ефект трохи грубого затишку. Біла цегла оптично збільшить маленький простір ванної кімнати.

Ванна кімната і цегла - це гарне поєднання?

Цегляна стіна у ванній має багато переваг. Її не лякає волога, вона пригнічує шум, не вицвітає, а будь-які прогалини або відколи не спотворюють стіни, як у випадку з керамічною плиткою. Проте, це може здатися трохи громіздким, тому зазвичай цегла знаходиться тільки на одній стіні ванної кімнати, як сильний акцент всього інтер'єру, хоча є деякі рішення в яких цегла домінує. Ефект залежить від вашого дизайну і стилю, в якому ви хочете обробити ванну кімнату. Якщо вам нудно зі стандартною плиткою, мозаїкою, тоді цегла може виявитися ідеальним рішенням!
Ванна кімната - цегляна стіна
Зістарена, оригінальна цегла у вигляді спеціально підготовлених плиток ідеально підходить для мінімалістичних ванних кімнат і ванних в стилі лофт. Добре поєднується зі сталлю, бетоном і штукатуркою, привносячи дихання справжності і холодного сяйва. Обов'язково прочитайте наш гід: Ванна кімната в стилі Нью-Йорк.

Цегла для стін теплих тонів добре поєднується з натуральним деревом, тому вона також буде добре виглядати в ванних кімнатах, натхнених скандинавським стилем.
Біла цегла в ванній кімнаті - відмінне рішення, особливо для невеликих приміщень. Біла цегляна стіна буде освітлювати інтер'єр, а велике дзеркало, що висить на ній, зробить його ще яскравіше. Для досягнення більш піднесеного або більш рустикального, але завжди стильного ефекту, достатньо додати аксесуари.

Проте, цегла на стіні ванної кімнати може бути пофарбована в будь-який колір, що надає багато цікавих можливостей для колористики. Кращий вибір для фарбування - мінеральні фасадні фарби, які створюють непрозоре і водонепроникне, але в той же час повітропроникне покриття.

Ванна кімната: зістарена цегла, клінкер або декоративна?

Зістарена цегла, безсумнівно, вражає, але це може бути клопітно - потрібне ретельне очищення та захист від вологи. Ось чому декоративна цегла часто використовується, особливо у ванній, де стійкість до вологи є пріоритетом. Є кілька варіантів на вибір:
  1. клінкерна цегла,  часто використовується для обробки фасаду, також застосовується у ванній, тому що вона дуже стійкий до вологи і змін температур.
  2. цегляна плитка, в свою чергу, є хорошим рішенням для тих, хто не може дозволити собі справжню цегляну стіну.
  3. гіпсова цегла доступна в багатьох кольорах, але найпопулярнішим на сьогоднішній день є білий.
  4. декоративний камінь - цікава альтернатива цеглі, що дозволяє створити цілий асортимент текстур на стінах, причому не тільки у вигляді цегли. Це буде головний акцент в інтер'єрі тому потрібно бути обережним з вибором.
Перегляньте всі публікації блогу