Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Ванна кімната на горищі - як правильно це зробити?

Листопад 2019
Instagram сповнений натхнення (див. @Sanswiss_official), але не у всіх є достатньо місця, та ще й з правильною формою. Мансардна ванна кімната, як правило, використовується в багатоповерхових будинках, а також в квартирах, розташованих в старих будівлях. Створення такого простору вимагає деякого терпіння, але ефект дивовижний!

Зміст
  1. Ванна кімната на горищі - Як правильно читати план?
  2. Як облаштувати ванну кімнату на горищі?
  3. Душова кабіна в мансардному приміщенні

Ванна кімната на горищі - Як правильно читати план?

Якщо ви купуєте квартиру або будинок з придатним для використання горищем, крім загальних планів, вам необхідно уважно вивчити технічні креслення, які покажуть вам, як спланувати простір. Пам'ятайте, що загальна висота повинна бути не менше 190 см.

Як облаштувати ванну кімнату на горищі?

Залежно від того, скільки у вас є місця, ви зможете організувати його відповідно до ваших потреб. Якщо ви можете розмістити пральну машину та іншу необхідну побутову техніку, далеко від ванної кімнати, це бонус, тому що ви забираєте шум із зони відпочинку.

Спробуйте створити зручний прохід від одного кінця ванної кімнати в інший. Стеля зі скосом, може ускладнити прохід. Тому в найнижчих частинах ванної кімнати ви можете встановити шафи, навісні полиці або будь-яку іншу комбінацію меблів для зберігання дрібниць.

Поширеним елементом в мансардних ванних кімнатах є стельові балки. Поєднання білого кольору і натурального дерева - це хороший, нейтральний вибір, який витримає випробування часом і надовго залишиться приємним для очей. Ви також можете зробити вставку з цегли на одній зі стін або, якщо простір обмежений, ви можете оптично збільшити його за допомогою дзеркальної стіни.

Душова кабіна в мансардному приміщенні

Мінімальний розмір душової кабіни становить 80x80 см, але краще зупинити свій вибір на розмірі - не менший ніж 90x90 см. В іншому випадку буде занадто тісно. Ви також повинні врахувати простір перед кабіною, щоб організувати вільний доступ до неї.

Замовлення душової кабіни нестандартного розміру з однією скошеною стінкою, як правило, не є проблемою, але душ - це місце, яке варто спроектувати, залишаючи досить вільного місця. Якщо це можливо, подумайте про WALK-IN. Одна світла, загартована, скляна стіна створює відчуття відкритого простору навіть на невеликих площах.

Освітлення в мансардній ванній кімнаті

Зазвичай на горищах є мансардні вікна. Вони є відмінним джерелом денного світла, і їм варто скористатися. Немає необхідності закривати їх шторами або віконницями, така необхідність є тільки в тому випадку, якщо сусідні будівлі розташовані поруч.

Також не забудьте про прибирання. Вікно над ванною - відмінна ідея, ви зможете насолодитися блакитним небом або сяючими зірками, але для мийки вікна потрібно стояти у ванні і, можливо, чистити ванну доведеться трохи частіше.

Сучасні світлові рішення більше не вимагають люстр або бра. Розгляньте варіант установки світлових смуг, особливо на стінах зі скосами.

Мансардна ванна кімната, безумовно, є проблемою, але коли ви адаптуєте її до своїх потреб, вона стане вашим улюбленим місцем для відпочинку.
Перегляньте всі публікації блогу